Министърката на младежта и спорта Весела Лечева освобождава от длъжност изпълнителния

...
Министърката на младежта и спорта Весела Лечева освобождава от длъжност изпълнителния
Коментари Харесай

Весела Лечева смени шефовете на Тотото

Министърката на младежта и спорта Весела Лечева освобождава от служба изпълнителния шеф и членовете на Управителния съвет на „ Българския състезателен тотализатор “ и назначава ново управление, гласи информация на ведомството.

Решението на принципала на сдружението е подадено в Агенцията по вписвания.

За изпълнителен шеф на мястото на някогашния народен представител от Има Такъв Народ Александър Тодоров е назначен Ангел Иванов.

Така предходните шефове, сложени от Радостин Василев, изкараха на постовете си едвам няколко месеца. Процедурата бе протакана, защото по-предишното управление от ръководството на ГЕРБ, отпред с Любомир Петров и някогашните футболисти Христо Йовов и Гошо Гинчев, апелира в съда.

Ангел Иванов е приключил УНСС, компетентност „ Финансов надзор “. Работил е в областта на корпоративните финанси, бизнес администрацията и интернационалното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия разбор, създаване на ефикасни управнически структури, надзор на разноските и ръководство на риска, се споделя в формалното известие.

Таня Андреева е назначена за член на УС. Тя има 20-годишен юридически стаж. Работила е в държавния и частния бранш. Била е основен секретар на Министерството на младежта и спорта.  

Другите членове на УС са Галина Чернева, Гея Колекчова и Радослав Щербаков.

Весела Лечева сменя и управлението на „ Национална спортна база “ ЕАД.

За изпълнителен шеф е определен Светослав Русинов, правист и икономист. Той е с 11 години стаж в структурите на НСБ като юрист и старши юрист. От 2017 година е юрист на „ Сердика спортни парцели “ ЕАД. През септември 2020 година е назначен за основен юрист в „ Академика 2011 “ ЕАД.

Сред останалите четирима членове проличава легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев.

Смяната на управлението на НСБ се основава на желанието за успокоение и предвидимост при потребление на спортната база на сдружението от спортните организации. Необходими са хора с визия за идните комплицирани времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията, написа в информацията.

„ С някои дейности от подписване на противоречиви контракти, незадоволително обосновани дейности, както и продължаващо безучастие при други, управлението на НСБ изчерпа първичния ми заем на доверие “, споделя Лечева.

И в двете сдружения ще има последователност, като задачата е опазване на оптималния баланс сред ползите на спортната общественост и тези на страната, показва ММС.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР